lilla london liv !

femte oktober.

I väntan på att lägenheten ska fyllas med doften utav spröda, friterade pommes och sötsur sås (gissa vems sambo som hämtar Mcdonalds just i detta nu???) så tänkte jag svara på femton frågor: fem avslöjande, fem fantastiska och fem jobbiga. Men bara en fråga med svar kommer upp per dag! Någon spänning får det väl va, nu får ni ju lugna er. Hä. Vi kör:

Vad är det viktigaste du kommer lära Alice?
Tre saker egentligen, om man nu ska vara petig och välja bland cirka tusen bra grejer att skicka med sitt barn i livet. Men det jag håller hårdast på är: 1. Vikten av att älska sig själv. 2. Att vara öppensinnad, men också kunna argumentera för sin sak. 3. Att se framgång i varje motgång.

Varje dag talar jag om för henne hur klok, viktig och vacker hon är - något som jag hoppas att hon alltid kommer bära med sig. Att det liksom finns i hennes huvud redan från start, att det inte är något hon behöver få bekräftat från andra för att det ska vara sant. Att hon vet sitt värde, oavsett. Nummer två ser jag som något självklart, att vara öppen och ha förståelse för olikheter. Olika människor, olika åsikter, olika situationer - men att samtidigt inte ge vika för det som inte känns rätt. Det är viktigt att ha en röst, speciellt i en värld där allt är långtifrån rättvist. Tänk dig en blandning av Pippi, Grynet, Beyonce och Ellen Degeneres. Punkt nummer tre "att se framgång i varje motgång", har jag mina egna föräldrar att tacka för: det är ett OH så värdefull tankesätt som jag med stolthet för vidare. Under hela min uppväxt, och än idag, när jag hamnat/hamnar i situationer där jag känner prestationsångest, tvivel eller rädsla för att göra fel - har mamma och pappa alltid kontrat min oro med "du kan inte göra mer än ditt bästa, och ditt bästa är bra nog". Just den meningen ligger alltid där i bakhuvudet när jag behöver den som mest, det har fått mig att aldrig deppa ihop över ett kasst provresultat i skolan eller liknande. För jag gjorde ju faktiskt mitt bästa där och då, mer kan man inte göra. Och mer kommer jag aldrig begära av Alice, bara att hon gör SITT bästa. Inte vad som anses vara bäst i andras ögon, utan i hennes. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas