lilla london liv !

fjortonde september.

Heyooo!

Här sitter jag, inte i en lägenhet och inte i Göteborg. Utan i VÅRT hus i Småland!!! Yes. Efter fem år i städernas stad, är jag (vi) tillbaka på hemmaplan. 1825 intensiva och händelserika dagar av jag-ångrar-ingenting. 3/4 av dessa upplevde jag tillsammans med min Daniel. Två och 1/2 lägenhet och en fantastisk dotter hann vi med, utöver ett galet första år som mest handlade om att hitta hem från fester i tveksamma stadsdelar och försöka betala hyran med tre timjobb. It's been a hell of a ride!

För två veckor sedan kramade jag mina allra käraste Telianer hejdå, och rullade neråt i landet med ett sjuhelvetes flyttlass. Att säga att jag "lämnar", känns som helt fel ordval. Lämna känns så slutgiligt. Man lämnar en pojkvän, och pratar aldrig igen. Man lämnar ett jobb, och börjar på ett nytt. Men man lämnar liksom aldrig Göteborg. Jag kommer ju fortfarande åka dit kontinuerligt för att hälsa på svärföräldrar och vänner, eller bara för att dricka färsk öl på Lilla Prag. Så jag är faktiskt inte ledsen alls.

Varför valde vi att flytta? Tänker kanske någon. Anledningarna är simpla. 1. Priset. Jag behöver knappast säga det, men huspriserna i göteborg med omnejd är heeelt orimliga. Om man inte vill bo i en fiskebod i behov av renovering dvs. 2. Familjen. Jag har haft en sådan grov hemlängtan från och till. Min hälsa har inte varit på topp, vilket har resulterat i många läkarbesök. Det har varit jobbigt. När allt man vill är gråta ut all ångest i en trygg famn, men man är 30 mil ifrån. Daniel har varit en ovärderlig klippa, men mamma och pappa är verkligen bäst när det blir för mycket. Både för avlastning och tröst. När jag även fick veta att jag skulle bli moster, blev valet ännu enklare. 

Men mest impad är jag över att Daniel aldrig ens tvekat en sekund över beslutet, att vi ville det här lika mycket tillsammans. Det är inte alla som skulle lämna sin egen comfortzone, för att börja om på en helt ny plats. Det är kärlek i dess renaste form!

Imorgon börjar jag på mitt nya jobb, så idag ska jag njuta deluxe av min sista mellan-jobb-ledighet och hälsa på min syster. Heido! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas