lilla london liv !

tjugofemte januari.

Kära dotter.

Du är två och ett halvt år i skrivande stund, och än kanske du inte riktigt förstår. Din värld kretsar ju mest kring att försöka få glass till frukost och göra precis tvärtemot vad mamma och pappa säger. Men jag skriver det här för att du, om några år, ska veta att du växer upp i en annan värld än den jag, din moster och mormor föddes in i.

År 2017 startades en lavin. En lavin av ilska, sorg och något oerhört stort. Det är obegripligt nu, men du kommer att förstå sen, kära dotter. Hur detta enorma, som vi får vara en del av, kommer påverka ditt liv. För du föddes ju som flicka, kära dotter, och oavsett vem du senare i livet bestämmer dig för att vara: så finns det fortfarande någon som kommer försöka omvandla ditt kön till din största svaghet. Tysta dessa röster, innan dem hinner tysta dig.

Men jag hoppas, kära dotter, att du enbart kommer märka av små fragment av världen som den är formad nu, när du växer upp. Att det finns mer regler än undantag. För jag vet, det kommer ta tid innan vi är där. Vid mållinjen. Men vi kvinnor, unga som gamla, år 2018: börjar nu trampa upp stigen som ska leda dig och andra dit, kära dotter.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas